ProLact Kids банан - пробиотик за деца

proLact Kids

ProLact Kids банан е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка за деца, получена от краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация. ПроЛакт Кидс банан е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

Начин на употреба

Продуктът се разтваря във вода, прясно мляко, кисело мляко или друга течност с температура не по-висока от 50 °С до желаната гъстота. Консумира се без допълнителна топлинна обработка за запазване на пробиотичните щамове. Може да се консумира и директно в сух вид. Препоръчителна дневна доза 5 мерителни лъжички (10 гр) преди храна. Няма органичения във времето за приемане.

Показания

  1. Пробиотика дава енергия и сила на организма;
  2. Стимулира имунната система и естествените защитни сили;
  3. Оптимално съдържание на жизнено важни витамини и микроелементи;
  4. Съдържа естествени фибри за добро храносмилане;
  5. Страхотен карамелено-бананов вкус.

ProLact Kids банан е балансирана пробиотична храна. Добавените лиофилизирани банани, които са богати на фибри и важни витамини и микроелементи, освен страхотен вкус, са особенно полезни за детския организъм и дават допълнителна енергия както за тялото, така и за мозъка. Комбинацията от пробиотик и натурални банани е формула за вашите здрави и щастливи деца.

Средно съдържание в 10 гр. сух продукт

Вода 0,3g
Общ белтък 2,5g
Мазнини 0,6g
Въглехидрати 6g, вкл. лиофилизирани банани
Енергийна стойност 43 KCal
Калций 120mg
Калий 150mg
Фосфор 86mg
Магнезий 10mg
Цинк 0,5mg
Манган 0,04mg
Желязо 1,4mg
...и естествените микроелементи и витамини на млякото (мед, цинк, витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин D, витамин С и др.)

В 10 гр. сух продукт се съдържат над 6 милиарда живи и латентни клетки на Lactobacillus Bulgaricus, произвеждащи биологично активни вещества.

Не съдържа консерванти и генноманипулирани микроорганизми.