ProLact Kids ягода - пробиотик за деца

proLact Kids ягода

ProLact Kids ягода е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка за деца, получена от краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация. ПроЛакт Кидс ягода е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

Начин на употреба

Продуктът се разтваря във вода, прясно мляко, кисело мляко или друга течност с температура не по-висока от 50 °С до желаната гъстота. Консумира се без допълнителна топлинна обработка за запазване на пробиотичните щамове. Може да се консумира и директно в сух вид. Препоръчителна дневна доза 5 мерителни лъжички (10 гр) преди храна. Няма органичения във времето за приемане.

Показания

  1. Укрепва имунната система;
  2. Допринася за нормалната обмяна на веществата и благоприятства храносмилането;
  3. Витамините и органичните киселини предпазват клетките от оксидативен стрес;
  4. Ягодите са богати на полезни витамини и минерали;

ProLact Kids ягода е балансирана пробиотична храна. Добавените лиофилизирани ягоди, които са богати на фибри и важни витамини и микроелементи, освен страхотен вкус, са особенно полезни за детския организъм и дават допълнителна енергия както за тялото, така и за мозъка. Комбинацията от пробиотик и натурални ягоди е формула за вашите здрави и щастливи деца.

Средно съдържание в 10 гр. сух продукт

Вода 0,5g
Общ белтък 2,5g
Мазнини 0,6g
Въглехидрати 5g, вкл. лиофилизирани ягоди
Енергийна стойност 40 KCal
Калций 130mg
Калий 220mg
Фосфор 100mg
Магнезий 12mg
Цинк 0,3mg
Сол 1mg
Желязо 1,4mg
...и естествените микроелементи и витамини на млякото (мед, цинк, витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин D, витамин С и др.)

В 10 гр. сух продукт се съдържат над 6 милиарда живи и латентни клетки на Lactobacillus Bulgaricus, произвеждащи биологично активни вещества.

Не съдържа консерванти и генноманипулирани микроорганизми.