Информация за пробиотиците ПроЛакт

Задълбочена научна работа на редица български учени, позволи през последните 15-20 години да се разработят оригинални български пробиотични млечнокисели нисколактозни продукти, обединени в серията PROLACT, съдържащи основно Lactobacillus bulgaricus.

Пробиотиците като "живи микроорганизми" имат профилактично и терапевтично действие, подобрявайки вътрешния микробен баланс. Българското кисело мляко се приема за първия пробиотик, привлякъл вниманието на лауреата на Нобелова награда проф. И. Мечников. След изолирането от д-р Стамен Григоров през 1905 г на причинителя на заквасването, Lactobacillus bulgaricus, Мечников заключва, че тайната на дълголетието на българите се крие в консумирането на кисело мляко. Така И. Мечников става основател на концепцията за пробиотиците. Това поставя началото на множество изследвания върху лечебните и профилактични свойства на киселото мляко и лактобацилите. Установяват се пробиотичните свойства на българското кисело мляко – не само традиционен и оригинален български продукт, а и лидер сред пробиотичните храни в света.

ПроЛакт е нисколактозен нискомаслен млечен пробиотичен продукт, получен чрез млечно-кисела ферментация от екологично чисто краве мляко. ПроЛакт е съвременна форма на традиционното българско кисело мляко. Подобрява и оздравява човешката екосистема.

ПроЛакт нормализира чревната микробна флора и рязко повишава приспособителните и защитни сили на организма. Високото съдържание на минерали, микроелементи и аминокиселини оптимизира калциево-фосфорната обмяна и функциите на организма.

Начин на употреба

Продуктът може да се консумира директно в сух вид или да се разтвори в прясно мляко, кисело мляко или друга течност до желаната гъстота. Консумира се без допълнителна топлинна обработка (до 50 °C) за запазване на живите микроорганизми. Няма ограничения в количеството и времето за приемане.