ProLact Sport - пробиотик за спортисти

ProLact Sport

ProLact Sport е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка за спортисти, получена от краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация. ПроЛакт Спорт е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

Начин на употреба

Продуктът се разтваря във вода, прясно мляко, кисело мляко или друга течност с температура не по-висока от 50 °С до желаната гъстота. Консумира се без допълнителна топлинна обработка за запазване на пробиотичните щамове. Може да се консумира и директно в сух вид. Препоръчителна дневна доза 5 мерителни лъжички (10 g) дневно преди тренировка. Няма органичения във времето за приемане.

Показания

  1. Високопротеинов пробиотик с млечен хидролизат за повече енергия;
  2. Високо съдържание на аминокиселини и протеини;
  3. Пробиотика спомага за пречистване организма по време на и след тренировка;
  4. Спомага за по-бързо натрупване на мускулна маса.

ProLact Sport е допълнително обогатен с концентрат на млечен хидролизат с до 90% разградени протеини и без мазнини и въглехидрати.

Средно съдържание в 10 гр. сух продукт

Вода 0,6g
Общ белтък 5,5g
Мазнини 0,5g
Въглехидрати 2,5g
Пектин 0,1g
Енергийна стойност 40 KCal
Калций 160mg
Калий 180mg
Фосфор 85mg
Желязо 1,4mg